Vine vi anbefaler til maden

Herunder har vi et udvalg af diverse vine, som Restaurant Lillering Skov anbefaler til vores mad. Vinene kan købes i forbindelse med køb af dinér transportable mad.
  • Alle vine sælges kun i hele kasser, dvs. 6 flasker af hver, på nær dessertvine som sælges enkeltvis.
  • Betalingen sker sammen med maden.
  • Vinen vil blive leveret samlet sammen med maden.
 

Cava

 
Bellisco - Semi seco, Spanien
Denne cava er lagret i 10 måneder på flasker og er lavet 100% på Macabeo-druer. Cavaen er lysgul med smukke grønlige nuancer. Vinen har fine vedvarende bobler og en afrundet smag med strejf af sødme. Anbefales til aperitif, tapas, m.v.
 

Pris pr. flaske, kr. 75,-

Min. køb er 6 flasker

Hvidvin

 
Gran Maestro - Appassimento, Bianco
Farven er flot gylden med intense dufte af fersken, mango og passionsfrugt efterfulgt af skønne hvide blomster. Smagen er fyldig og blød med solmodne eksotiske frugter. En flot struktur og balance mellem sødmen og syren giver en behagelig fornemmelse i munden. Eftersmagen er frisk og vedvarende.
 
Nyd den ved 8-10°C sammen med fed fisk, lagrede oste eller grillede grøntsager.
 

Pris pr. flaske, kr. 80,-

Min. køb er 6 flasker
Toro de Piedra, Chardonnay 2014
Gylden, med et ”guld-skær”. Meget intens duft af mandel, pære, vanille og ananas. Med det samme fyldes munden af eksotiske frugter pakket ind i en flot og fyldig eftersmag. Alt er simpelthen perfekt doseret i denne vin! Dette er oversøisk Chardonnay, hvor de europæiske producenter skal stå meget tidligt op for at kunne følge med! Server vinen ved 7-8°C til fisk og skaldyr, men lige så gerne til lyst kød.
 

Pris pr. flaske, kr. 100,-

Min. køb er 6 flasker
Wakefield Estate, Chardonnay 2016
Lysegul med lidt grønne nuancer i glasset. Delikat duft af fersken, nektariner, nødder, citrus og sommerblomster. God styrke i smagen, hvor den rene frugt bakkes flot op af noterne fra fadene. Smagen er tør men med en skøn blød og cremet eftersmag. Bør serveres ved 16° - 18°C.
 

Pris pr. flaske, kr. 100,-

Min. køb er 6 flasker

Rødvin

 
Passi Reali, Valle Reale, Montepulciano d'Abruzzo, Italien
NYHED: Vi er stolte af at kunne tilbyde denne økologiske rødvin.

Passi Reali har en meget mørk, blank, rød farve og en krydret, dyb, kompleks duft med toner af mørke kirsebær, blommer og brombær. Smagen er meget kødfuld og koncentreret, med god velour og frugtrige toner af syltede, mørke bær. Samtidig finder man et godt bid og en fin tannin i vinen, som slutter meget harmonisk med krydrede toner af mørk chokolade, mandler og lakrids.
 
En meget kompleks og samtidig charmerende vin som vil egne sig fint til okse, lam, and og grønsagsretter.
 

Pris pr. flaske kr. 100,-

Min. køb er 6 flasker
Toro de Piedra, Syrah/Cab. Sauv. 2010
Farven er flot og kompakt i glasset og i duften vælter det frem med nuancer som hindbær, roser, sort peber, muskat og kaffebønner. Smagen er virkelig intens med mørke kirsebær, tobak-noter, blomme og søde modne solbær. Vinen afsluttes af en kraft- og sødmefuld eftersmag med et touch af vanille. Anbefales varmt til oksekød, lam, og vildtretter.
 

Pris pr. flaske, kr. 100,-

Min. køb er 6 flasker
Woodhaven, Zinfandel, 2011, USA
Rig, moden og rørig Zinfandel med aroma af blommer og sorte kirsebær. Dyb granatrød farve, med smag af hindbær og brombær samt strejf af krydderi. Koncentreret vin med fremragende balance og bløde tanniner. Den lette fadsmag komplimenterer flot vinens vidunderlige frugt.
Vinen er den perfekte ledsager til spareribs, grillede steaks, pizza, lasagne og pastaretter med kraftige saucer. Serveres ved 18°C.
 

Pris pr. flaske, kr. 100,-

Min. køb er 6 flasker
Bodegas Resalte, Pena Roble Reserva 2012
Denne vin viser endnu engang Bodegas Resaltes formidable evne til at producere vine af utrolig høj kvalitet. Så køb, for hulen, køb! Sådan en prisdygtig moden top-vin fra et klasse-vinhus i Ribera del Duero er ikke noget, man sådan lige får fingrene i!
 
Det anbefales at den serveres ved 16° - 17° C. Denne vin kan klare alle de kraftige kødretter.
 

Pris pr. flaske, kr. 125,-

Min. køb er 6 flasker
Diemersdal Private Collection, 2014
Meget mørk i glasset, men med modne brune skær i kanten. Duften er mættet med både mørk frugt og chokolade samt lidt vanilje-noter fra den lange fadlagring. Der er et delikat lille touch af sødme i smagen, som giver tanninerne et fint modspil. En ganske robust og kraftfuld vin, der fylder godt ud i hele munden. Forrygende eftersmag proppet med masser af fed frugt, krydderier, røgede noter og et godt bid.
 
En rigtigt seriøs ”Bordeaux-blend”, som igen viser Sydafrikas formåen til at lave store vine. Her er masser af potentiale, så vinen kan også sagtens ligge i kælderen nogle år endnu.
 
Server gerne vinen til vildt, gullasch, stroganoff og andre tungere kødretter. Husk at dekantere vinen før servering.
 

Pris pr. flaske, kr. 125,-

Min. køb er 6 flasker
Wakefield Estate, Jaraman Shiraz, 2016
Jaraman vinene er skabt fra en fusion af to ekstraordinære vinmarker (Clare Valley og McLaren Valley) fra to ikoniske vinregioner i Australien. Sikke en duft! Her er sødmefulde mørke frugter såsom blomme, brombær og sorte kirsebær skønt suppleret af fine små noter af muskatnød, lakrids og kanel. Der er fuld power på smagen, hvor den krydrede og sødmefulde frugt spiller flot op til de fine antydninger af chokolade og kaffe. Det hele ender smukt i en silkeblød finale. 1-0 til Australien!
 
Drik vinen til kraftige kødretter (okse, lam og vildt). Vinen kan sagtens lægges væk et par år, hvis man kan vente..!
 
Wakefield er kåret som nr. 1 i vinderi i verden på Wine & Spirits.
 

Pris pr. flaske, kr. 125,-

Min. køb er 6 flasker
Maria Caterina Dei, Vino Nobile de Montepulciano 2015
En flot rubinrød farve i glasset. Jo ældre vinen er, desto mere vil farven få strejf af det granatrøde. Vinen har en intens bouquet, som er skarp og moden med noter af modne kirsebær, blommer og violer. På ganen er vinen dejlig smagfuld, afbalanceret og vedholdende med bløde, fløjlsagtige tanniner samt noter af kirsebær, mørke hindbær og timian.
 
Velegnet til kraftigere retter med okse- og vildtkød. Servér vinen ved 16-18°C. Vinen har potentiale til at ligge i 10-15 år.
 

Pris pr. flaske, kr. 150,-

Min. køb er 6 flasker

Dessertvin

 
Adriano Vittorio, Moscato D'Asti 2010
Meget duftende og aromatisk næse, hvor det simpelthen vælter op af glasset med vidunderlig duft af hvide blomster, lime, akacie, abrikos og salvie. Indbydende og delikat sødme i smagen, der slutter fint af med citrustoner i eftersmagen. Men pas på, denne vin er stærkt vanedannende!
Helt perfekt til de varme dage på terrassen, som velkomst eller til jordbærerne.
 

Pris pr. flaske, kr. 100,-

Min. køb er 6 flasker
Toso Vanitoso, Brachetto, Italien
Farven er intens og flot rubinrød understøttet af fine perler og et let lyserødt skum. Der er en sødlig duft af jordbær, hindbær og roser med hints af violer. I smagen understøttes de sødmefulde toner af en frisk og sprød syre. Spækket med elegante og frugtige nuancer af vilde, røde frugter, drue og lidt moskus i afslutningen. Det er en charmerende, ung og sprudlende vin med en harmonisk og perlende eftersmag.
 

Pris pr. flaske, kr. 100,-

Min. køb 1 flaske
Brejinho da Costa, Moscatel de Setúbal
En hedvin, der kun produceres på halvøen ”Setúbal” syd for Lissabon. Flot indbydende farve, dyb sød og indtagende duft af rosiner, muskat og thé.
 
Smagen er rig og sød med smag af nødder og moden frugt. Tag vinen ud af køleskabet ca. 10-15 min. før servering, så duftes og smages vinen tydeligere. Husk at vinen nydes bedst i almindelige vinglas!
Brug vinen til ikke alt for søde desserter eller blot som hyggevin.
Må også godt bruges som fredagslik for voksne!
 

Pris pr. flaske, kr. 125,-

Min. køb 1 flaske
Weingut Trenz, “Sweet Symphony”, Riesling 2015
Weingut Trenz er beliggende i Johannisberg, som er en del af Rheingau og har eksisteret siden 1670. Sweet Symphony Riesling er en sød vin baseret på 100% Riesling.

En fantastisk dessertvin med en gyldenklar farve og skønne dufte af litchi, honning og limefrugt. Dejlig rund og fyldig i munden med krydrede noter. Syren skaber en flot struktur og balance i den sødmefulde vin.
 
Utroligt indsmigrende og elegant med en velsmag af en anden verden.
 

Pris pr. flaske, kr. 125,-

Min. køb 1 flaske
Porto Quevedo, Portugal
Skøn mahogni-farvet i glasset og med en pragtfuld duft af både nødder, puddersukker, svesker og cigarkasse. Og smagen imponerer lige så meget! Intens og koncentreret med en fin balance i sødmen, der ikke kammer over. Harmonisk og silkeblød eftersmag, der afslører lidt nødder, tørrede frugter og flødechokolade. Pas på! –Det er svært at stoppe ved bare ét glas!
 

Pris pr. flaske, kr. 175,-

Min. køb 1 flaske
         
Gammel Høver Lillering Skov Venge Kloster Desserten Kontrolrapport
Restaurant Gammel Høver
Silkeborgvej 39
8464 Galten
Restaurant Lillering Skov
Århusvej 280, Skovby
8464 Galten
Restaurant Venge Kloster
Låsbyvej 80, Veng
8660 Skanderborg
Desserten
Århusvej 280, Skovby
8464 Galten
Ring 86 94 37 55
Man-fre: kl. 9-12
mail@lilleringskov.dk